Interiør

slik velger du kunst og interiør til din grønne vegg

Green tea Jotun

Grønt har (heldigvis!) kommet for fullt inn i interiøret de siste par årene, og malingsprodusenter som Jotun og Butinox har presentert stadig nye, lekre grønne farger på fargekartene sine.

Grønne farger gir ro, og de passer inn i alle rom. En grønn stue, et grønt soverom, en grønn hall eller kanskje et grønt bad – dette er en farge du kan lykkes med overalt.

Noen synes det kan være vanskelig å velge hvilke andre farger de skal bruke i det grønne rommet, enten det er på puter, gardiner, kunst, tepper eller pyntegjenstander. Det er også sånn at de grønne fargene kommer i mange varianter, noen nøytrale, noen med mye blått i seg, noen med gult i seg, også varierer det selvsagt hvor klar fargen er.

I dag har vi tatt for oss noen av de populære grønne fargene fra Jotun, for å vise deg hvordan du kan lage flotte bildevegger som passer perfekt til den enkelte farge. Fargene denne gangen er soft mint, exhale, antique green, organic green og green tea.

fargekart Jotun grønne farger

På bildet vises Jotun exhale med en bildevegg i gull og hvitt.

Jotun Exhale

Exhale er en sval og grålig grønnfarge som passer til det meste. Man kan på mange måter si at den er en dempet mintgrønn, den er tilsatt blått og får derfor et avslappende uttrykk. Gyldne farger som gult og gull vil skape en lekker kontrast mot exhale. På bildet over ser du hvordan exhale forsterker de gullfargede kunsttrykkene – utrolig lekkert!

På bildet ser du jotun antique green med bilder og grafisk kunst i blågrønne farger.

Jotun Antique green

Ønsker du en litt mørkere grønnfarge kan antique green være et godt valg. Den er dempet, noe som vil si at den er grålig heller enn klar. Antique green har også blått i seg, og som du ser av bildet over er det en farge du fint kan bruke gullfargede rammer mot.

Her har vi valgt et ton-i-ton uttrykk ved å gå for kunsttrykk og fotografier med kalde, grønne toner. Det gir et harmonisk interiør og fargetoner som glir over i hverandre.

Jotun Soft mint med interiør og kunstplakater i rosa.

Jotun soft mint

En grålig lys og lett mintgrønn farge som er enkel å kombinere med andre farger. En mørk blå farge med litt grønt i seg vil for eksempel kunne være en tøff kontrast til soft mint. Her har vi derimot valgt en annen vri, da rosa og grønt er skjønt!

Om du ikke vil ha riktig så mye rosa kan du bryte opp bildeveggen med kunst i svart/hvitt sammen med noe rosa, da blir uttrykket mindre sukkersøtt.

Her ser du Jotun Organic green med kunsttrykk i gule nyanser.

Jotun Organic green

Organic green er en lekker og sofistikert grønn farge det er lett å bli glad i. Den er litt mindre dempet enn mange av de andre grønne fargene, hvilket betyr at den er mindre grå. Dette er en varm grønnfarge du med hell kan matche med gult, fersken og rødt.

På bildet over har vi valgt ut kunsttrykk med ulike gule nyanser som spiller på lag med organic green.

Over ser du veggen malt i fargen organic green fra Jotun.

Har du røde kunstverk du elsker men ikke har funnet ut hvor du skal henge? Plasser dem gjerne på en vegg malt med organic green! Dette er en veggfarge som ikke bare tåler kontrasten av rødt – den fremhever de røde tonene og lar dem komme til sin rett.

Veggen er malt i fargen Green tea fra Jotun.

Jotun Green tea

Få energi inn i hjemmet ditt med en helt spesiell og varm grønnfarge, nemlig Green tea. Dette er en sprek farge med mye gult i seg, som du blir glad av å ha rundt deg. Vårt stalltips når det gjelder kunstplakater og andre interiørdetaljer som passer “green tea” er lilla!

Over har vi valgt kunsttrykk i ulike lilla nyanser, og de to maleriene har også gulgrønne partier som spiller fint på lag med green tea. Øverst i denne bloggposten ser du det samme bildet uten kunstplakatene på veggen. Med kunsttrykkene på plass forsterker det lilla og organic green hverandre til et strålende resultat vi absolutt elsker.

Vi håper du har fått inspirasjon til hvordan du kan style de grønne rommene dine, enten det er stua, soverommet eller hallen 🙂

Bli med i AVAGANTE Medlem og få de siste bloggartiklene, nyhetene i nettbutikken og ikke minst eksklusive tilbud rett i innboksen. Medlemskapet er selvsagt gratis 🙂
INVITASJON
Meld meg inn!

Ingen kommentarer

  Legg igjen en melding

  Bli med i AVAGANTE Medlem og få de siste bloggartiklene, nyhetene i nettbutikken og ikke minst eksklusive tilbud rett i innboksen. Medlemskapet er selvsagt gratis :)
  INVITASJON
  Meld meg inn!
  Join the 200,000+ designers who get our newsletter
  weekly for your chance to win!
  WANT A
  FREE T-SHIRT?
  Subscribe
  We hate spam as much as you do, and you can unsubscribe anytime.